Travel

Bloedheet

We wilden graag een wandeltocht doen door Otrabanda en ik had ons gisterenavond aangemeld. Ik kreeg al snel bericht terug. Vol! Omdat er maar drie mensen mee mogen. Wel jammer. We besluiten om op eigen houtje te gaan. Eerst ontbeten bij Ginger, het is niet normaal warm dus besluiten we de auto maar te pakken naar Otrabanda, we moeten straks toch de brug over.

We parkeren de auto bij de Pontjesbrug en lopen het plein over richting de Breestraat. Het is een kleurrijk geheel van vervallen en opgeknapte winkelpanden. Dan valt mijn oog op bijzondere kleding. Zowieso is alles strak. Ik zie een panty die je tot over je borsten kan trekken. Het staat leuk op de paspop maar ik denk dat ik eruit zou zien alsof ik in een fuik ben gezwommen. Bij de volgende winkel zie ik een boxer waar je billen uitspringen. En billen hebben ze hier wel! En slanke tailles! Een winkel in Punda verkoopt zelfs broekjes met bilimplantaten. Ik twijfel even maar besluit niks te passen… haha niet.

We lopen echt naar adem te happen vandaag. Het is pas 09.00 uur! We lopen de brug over naar Punda. Ik voel me net dronken zo erg beweegt de brug. Als we weer terug willen, vaart alleen het pontje omdat de brug openstaat. We wachten wel even en kunnen meteen wat drinken. Pas als een Panamese tanker de haven in vaart, gaat de Pontjesbrug weer dicht. Nu heel gauw naar het strand want ik heb mijn kookpunt bereikt.

We rijden eerst naar Portomarie en wat een rotweg is dat met kuilen, gaten etc. Als we aankomen, lijkt het druk en zijn de schaduwplekken vergeven. We gaan toch maar even verder naar Cas Abou. Maar we moeten eerst tanken. Ingo gidst me via een kunuku weg richting de grote weg. Dan zie ik wat me jaren geleden al verwonderde. Allemaal vuilniszakken en troep in de knoek. Wat zonde toch!

Het tanken is een ochtend vullend klusje. Het is druk en je moet in de rij om eerst je pasje te laten zien. Dan tanken en dan wederom in de rij om te betalen. Hè hè, da’s ook weer gebeurd. Nu scheur ik naar Cas Abou en dat hou ik 5 minuten vol want we klotsen de auto uit. Rustig alle kuilen en gaten dan maar weer omzeilen. Maar het water is strakblauw, er staat een windje en binnen 5 minuten ga ik sissend het water in!

Het wordt een heerlijke middag en aan het eind van de dag gaat het steeds harder waaien, heerlijk is dat!