Alkmaar

Barcelona Babes

Zo heette onze groepsapp. Ik kwam steeds met foto’s van leuke eettentjes in Barcelona en we hebben wat over en weer geappt. Maar goed, het Barcelona feest gaat niet door.

Drie weken eerder: Wat hadden midden in coronatijd tickets geboekt naar Barcelona. Een beetje een gok maar daar was de prijs ook naar. Ongeveer drie weken voor vertrek, cancelt de KLM de terugvlucht en gaf geen alternatief en reageerde nergens op. Kortom de heenweg was zeker maar de terugweg niet. Ik had ondertussen al meer dan 15 keer gebeld en gemaild. Dus hebben we voor de zekerheid via Vueling een enkele reis Barcelona-Amsterdam geboekt. Wat een gedoe maar de reis naar Barcelona kan nu in ieder geval door gaan! En je gelooft het niet, twee dagen nadat we deze terugtickets geboekt hadden, bevestigt KLM de retourvlucht. Om kort te gaan, de meiden vliegen op dezelfde dag twee keer naar Amsterdam. Één keer met KLM en één keer met Vueling. De stoom kwam uit mijn oren! Ik heb toen mijn vriendin bij de KLM gebeld om zeker te weten dat de meiden inderdaad op de terugvlucht geboekt staan. En dat bleek het geval. Wat nu? Besloten om met de KLM te vliegen. En om drie nieuwe tickets te boeken van Amsterdam naar Barcelona om volgend jaar nog een keer met z’n allen naar Barcelona te gaan. En dan gaat Amber ook mee. Dus de dubbele tickets verplaatst en nu reizen we 18 maart nog een keer naar Barcelona!
Maar op het laatste moment gaat het toch fout. In Barcelona wordt geadviseerd thuis te blijven en wat nu als we straks twee weken in thuis quarantaine moeten? Dus wordt de knoop doorgehakt. Barcelona gaat niet door.

De teleurstelling bij iedereen was zo groot dat ik meteen dacht, we kunnen ook samen wat doen in Nederland. Een meiden 2-daagse in Alkmaar. En meteen op maandag. Uiteindelijk zijn we zondagmiddag thuis gekomen dus waarom niet? Terwijl we op het terras zitten in Barcelona overleg ik met Els, we gaan een scooter huren en ik regel een bootje.

Ingo gaat al vroeg naar het werk en ik ga met mijn fiets boodschappen doen. We hebben niks in huis dus de kar ligt al gauw vol met rosé, biertjes, ijsthee, tapas, stokbrood etc. Bij het afrekenen denk ik al, dit past nooit. Als ik met de kar bij mijn fiets kom, bedenk ik me dat mijn fiets natuurlijk omdondert als ik al die boodschappen in de fietstassen doe. Mijn hemel, had ik beter over na moeten denken! Dus tassen neergezet (en maar hopen dat geen van de zwervers die er zitten mijn boodschappen pakken), kar weer naar binnen brengen en vervolgens proberen om de hele handel mee naar huis te krijgen. Dat wordt lopend naar huis want de fietstassen puilen uit en ik kan niet alles kwijt.

Rond 11 uur zijn de meiden er. We parkeren de auto in de parkeergarage en halen meteen de scooter op. Dan eerst koffie met door Jade gemaakte citroentaart. Een mooie start van de dag. Ik zeg eerlijk, ik zit liever achterop de scooter dan dat ik zelf rij. Ik heb gisteravond nog gauw een spoedcursus gehad… En voor Els is het ook een tijdje geleden. Dus regelmatig heeft of Els of ik de knipperlichten nog aan. En de weg vinden is ook niet mijn sterkste kant. Maar we scooteren erop los en via een omweg komen we aan in Castricum aan Zee waar Jade ons trakteert op een lunch bij Club Zand. Een leuke tent met picknicktafels op het strand. Het is heerlijk weer dus we genieten enorm!

Ik had in mijn hoofd om door de duinen te scooteren en we slaan ergens een pad in waar staat: voor fietsers en vergunninghouders. We hadden met z’n alle besloten dat scooters hetzelfde zijn als fietsen… Maar na een paar chagrijnige blikken en een meneer die ons erop wees dat we 100,- boete konden krijgen, draaien we weer om. Dit was nou net zo’n mooi stuk. We scooteren naar Egmond aan Zee om daar even de benen te strekken, een terrasje te pakken en de meiden kopen op de valreep de Tally-Ho nog even leeg. Tegen 19.00 uur zijn de scooters weer op z’n plek en doen we een koffietje bij Tom en Heleen. Die, als ik mijn boodschappen verhaal vertel, meteen de gouden tip geeft; ‘Als je boodschappen doet met de fiets, altijd een mandje pakken’. Of onze auto lenen… Haha, ze heeft helemaal gelijk!

Mmmm

We dekken de tafel en Ingo schuift ook aan. Het is een vrolijke en gezellige boel, we bakken wat pizza’s in de barbecue en als rond 23.00 uur Bas vraagt of hij en Keisha nog even kunnen aanschuiven, is het helemaal een feest! Luna lacht zo hard dat ik bang ben dat ze erin blijft en ik zie Ingo en Bas af en toe naar elkaar kijken tussen al dit meiden geweld. Om 00.30 uur sluit ik de tent want Ingo moet morgen werken en de rosé raakt op. Het was een heerlijke dag en een super gezellige avond. Rozig stap ik mijn bed in.

2 Reacties