Barcelona 2020

Corona Barcelona

Het is anders. Rustiger. Op straat lopen mensen met en zonder mondkapje. In de winkels, apotheek moet je een mondkapje op. En het valt me op dat we veel kinderen zien, vooral op het strand. Waarschijnlijk omdat de scholen hier tot 1 september dicht zijn.

Gisteren heb ik mijn verjaardagscadeau gekregen, een bril van het merk Etnia Barcelona. Wij waren de eerste Nederlandse toeristen van het seizoen. Een waanzinnig mooie winkel in Born. Ook hier moet je een mondkapje op maar bij het passen mag je ‘m af doen. Ze verkopen brillen met mineraalglas, dit krast niet. Da’s wat voor mij. Ik gooi mijn telefoon en bril zo samen in mijn tas met sleutels, lipstick en deo. Als we tijd hebben, heeft de verkoper een verrassing voor ons. Tijd zat dus wij laten ons verrassen. We stappen in de lift en dan blijkt het hele pand van Etnia te zijn: ontwerp- en vergaderruimtes en helemaal boven een riant dakterras! Wij mogen iets te drinken kiezen en genieten van het uitzicht hierboven! Prachtig!!

We zijn vandaag op de gezonde toer, ei met groenten voor ontbijt en een tonijnsalade voor lunch. En we lopen wat af, ruim 13 kilometer. Dit resulteert in drie blaren en dus loop ik kreupel als een oud paard terug naar huis.

Vanavond gaan we vegetarisch eten. We lopen naar Vegetalia. Het terras is vol dus we moeten even wachten. Een leuk pleintje dus genoeg te zien. Ik moet lachen als er iemand met lang gekleurd haar gaat zitten. Doet ze d’r mondkapje af, komt er een grote zwarte baard onder vandaan! Die zag ik niet aankomen.

We bestellen nachos en shakshuka. Best lekker. En ze hebben prima stoelen waar ik met mijn Hollandse heupen in pas (zal de gemiddelde veganist geen last van hebben). Maar soms zijn de tafels en stoeltjes hier zo klein dat je na een uurtje zitten er heel rap vanaf wilt.

Bericht van Spanje vandaag: vanaf vandaag zou je in Catalonië altijd een mondkapje moeten dragen… En ik ben op het strand. Dit gaan ze niet menen!

Haha, ik zie me al zitten… Het zal toch niet!