Travel

Corona of Curaçao?

Barcelona zou in de herfstvakantie onze bestemming zijn geweest maar Spanje staat al maanden op code oranje.

Op het werk is het bij ons beiden knetterdruk en we zouden er graag tussenuit willen. Dat is in deze tijd van Corona niet zo makkelijk. Het lijstje met gele landen is beperkt, Zweden, delen van Italië en Portugal en Curaçao. We hebben nog vouchers liggen…. We besluiten te gokken op Curaçao. De vlucht kunnen we wijzigen en met het hotel spreken we af dat als onze PCR test positief is, we kunnen cancellen. Dus regelden we dit een week of vier geleden.

Ik heb me al die tijd nergens op verheugd. Allereerst slaat het virus weer om zich heen en je mag in de tussentijd niet verkouden worden (want dan nemen ze de test niet af). En die kans is best groot. In mijn omgeving hoor ik voor het eerst van mensen die Corona hebben en worden steeds meer landen niet toegankelijk. En laten we niet vergeten dat Nederland er ook niet best voor staat. 

Wil je eigenlijk wel weg zo? Antwoord was snel gevonden: ja! In Nederland regent het de laatste tijd alleen maar en ik vind het in Alkmaar ook te druk, je gaat echt niet meer voor je plezier de stad in.

Op donderdagochtend staan we in de rij voor de PCR test. Ze pakt een soort ragertje (waarmee je normaal je tanden doet) en stopt die in mijn neus. Als ik denk dat ze echt niet verder kan, duwt ze nog even door. Ik weet zeker dat er een paar hersencellen aan het ragertje zijn blijven hangen! En toen nog een stokje in je keel. Daarna gauw weer naar t werk.

Donderdagavond pak ik toch maar mijn koffer in, we horen rond 23.30 uur de uitslag. Heleen en Tom komen nog even op gepaste afstand, borrelen. Om 00.00 uur zijn we bekaf en gaan we toch maar naar bed. Ingo wordt om 5.30 uur wakker en gaat even de mail checken. De uitslag is binnen maar codes om de mail te openen, werken niet. Nog maar even verder slapen. Uiteindelijk weten we pas om 08.30 uur dat we negatief getest zijn en dat we dus naar Curaçao gaan! En nu moeten we als de sodemieterij nog onze laatste documenten invullen en printen. Tom print voor ons de Corona test, passenger locator card en onze immigratiekaart.

Ik haal de kopietjes op en loop meteen even langs de Albert Heijn en de Hema voor ontbijt en mondkapjes. Als ik thuiskom, blijk ik inderdaad hersencellen te missen want ik heb de papieren niet meer. Ik heb een hartslag van heb ik jou daar en ren naar de Hema en vervolgens naar de Appie. Ja hoor, daar liggen ze! 

Bas brengt ons naar Schiphol en na een drie dubbele controle van onze papieren, een drugshond en de douane, zitten we eindelijk in het vliegtuig. Op naar Curaçao! 

Eén reactie