Travel

Drie dagen Deventer

We moeten eerst naar Walem fietsen en de fiets inleveren en dan weer terug naar het hotel om de tassen op te halen. We fietsen langs Gulpen en gaan daar even de buurt super in. Spullen halen voor een picknick. We picknicken in een leuk park en rijden daarna naar Deventer.

Wat een fantastisch hotel! Er ligt een groot park naast en het terras ligt aan de IJssel. Het heet niet voor niets het IJsselhotel. We hebben voor 20.00 uur een tafeltje gereserveerd en hebben dus nog even de tijd om ons op te frissen.

Het eten is werkelijk fantastisch. Alles van Nederlandse bodem en met bijpassende wijnen. En we zitten de hele avond buiten omdat de temperatuur heerlijk is. En het uitzicht op de sky line van Deventer is onbetaalbaar.

De volgende dag wandelen we door Deventer. Het is nog vroeg op zondag dus er is nog niets open maar we zien al meteen dat het een mooie stad is met prachtige gebouwen en heel veel terrasjes! In de middag fiets ik naar oud-collega D. die in Epe woont en gaat Ingo wielrennen en daarna de race op Silverstone kijken. Het is een mooie fietsroute van ruim 20 kilometer. Ik zie veel ooievaars, koeien, paarden, schapen, hazen en vogels. En het is wederom heerlijk weer. Het wordt een gezellige middag bij Dick en later schuift Ingo ook aan. Als we rond 20.30 uur bij een restaurantje naast het hotel willen eten, is de keuken al gesloten. We hebben geen zin om met de pont naar de overkant te gaan omdat de kans dat er dan nog een keuken open is, gering is. Gelukkig kunnen we in het hotel nog aanschuiven!

Op maandag fietsen we van Deventer naar Zutphen. Da’s best een stukje maar een leuke route langs de IJssel. Zutphen is ook een mooie plaats. Veel mooie gebouwen, leuke straatjes en veel historie. Bij de kaasboer haal ik manchego, pecorino met truffel en een saltufo en twee mini flesjes rosé. Nu nog een bakkertje vinden en dan kunnen we op de weg terug naar Deventer lunchen. Om 16.00 uur wordt er regen verwacht dus daar moeten we wel even rekening mee houden.