Barcelona 2020

Kut corona

Excuses voor het taalgebruik maar het is gewoon kut. We hebben het nieuws gevolgd maar als er geadviseerd wordt om thuis te blijven, voelt het niet goed als wij daar gewoon maling aan hebben en ons ding blijven doen. In Nederland werd al gezegd dat de stranden gesloten zijn. We gaan toch nog even op pad en pakken zo’n rood/wit fietsje. We fietsen naar het strand. Het is rustig maar het strand is open, er staan bedjes en de strandtentjes zijn ook open. We gaan voor de laatste keer naar het strand. Het is heerlijk en het is zo jammer dat we terug moeten. Maar zo rustig als het in de binnenstad is, zo druk wordt het hier. We zien dat er ‘s middags mensen geweigerd worden bij het strand en het een strandje verderop moeten proberen.

Nu het nog kan

En ik bel met de meiden. Els en de meiden komen niet mede gezien de situatie hier. Na Thailand gaat ook dit niet door. Wat een domper! We hadden als uitweg Sitges nog even overwogen maar de kogel is door de kerk. Dit houdt in dat we in sneltreinvaart moeten handelen. KLM informeren over de tickets van de meiden, een vlucht voor mij regelen zodat ik morgen met Ingo mee terug kan vliegen. Terwijl we het juist zo heerlijk hebben.

En we moeten de boel weer schoonmaken. Ook zo’n zin in. Tom en Heleen zouden 6 augustus komen en Bas en Keisha vanaf 8 augustus. Dus even een korte overlap met elkaar. Ingo en ik hopen binnenkort weer terug te kunnen vliegen… Maar Ingo’s ticket wat voor 26 juli gepland staat, zullen we vast weer moeten aanpassen.

Als we van het strand komen, blijkt dat ik geen fiets kan huren omdat de mijne nog steeds ‘aan het rijden is’. Hè? Ik heb hem toch in het slot gezet? Een Spaanse dame wil helpen en gaat bellen om de fiets weer ontgrendeld te krijgen. Zo aardig! Alleen moeten we zelf bellen omdat we allerlei gegevens moeten doorgeven. Maar op het bandje van de telefoon zijn maar twee opties: Spaans en Catalaans. Een half uur verder zijn we compleet oververhit maar is het geregeld. Dit fietstochtje heeft me €27,- gekost! Had ik hem goed in het slot gezet: niks…

We komen thuis en gaan meteen maar schoonmaken en nadenken wat we hier laten. We hadden een grote koffer mee maar willen eigenlijk met twee handbagage koffers terug. Rond 20.00 uur zijn we klaar en er klaar mee! Gauw naar buiten en genieten van de voorlopig laatste avond in Barcelona. Het is heerlijk weer en we genieten zolang het kan.