Travel

Masha danki

We blijven maar vroeg wakker worden dus lopen we naar Ginger waar ze vanaf 7.30 uur ontbijt serveren en een chill sfeertje hangt. Daarna wandelen we Punda in. Eerst even langs een ronde overdekte markt met fruit, groente, toeristen dingen als petjes, tassen, magneten en andere zooi. En er wordt al gekookt bij de stalletjes. Dan langs het water verder. Vooral omdat er wind staat want het is hier nu al 31 graden. 

Omdat we toch wel onverwacht zijn vertrokken ben ik van alles vergeten. Waaronder de snorkels, waterschoenen, petjes en Deet. Ik ben al helemaal opgevreten door de muggen. Van die kleintjes zijn het, die geen geluid maken. Of ze maken niet genoeg geluid om boven de airco uit te komen. Maar feit is wel dat ze lekker huisgehouden hebben. Dus ik zoek naar een fles Deet en iets tegen de jeuk. We scoren twee petjes en ik ga met mijn zonnebril even langs de opticien om ‘m te laten stellen. Als ik vraag wat ze wat me krijgt, zegt ze “nee hoor, service”. Als ik vervolgens vraag of ik nu ‘masha danki of hopi danki’ moet zeggen, krijg ik de grootste glimlach en ze klapt in haar handen! Heel goed! Hoe leuk is dat als je een paar woordjes leert, mensen dat altijd waarderen.

We gaan naar Pirates Bay, ligt hier een kwartiertje vandaan en is niet zo druk. Ik rij en Ingo navigeert. Nu is dat maps.me een goede uitkomt. Een offline kaart die wel bij houdt waar je rijdt. Dus als Ingo rechts roept, scheur ik de bocht om. Het valt me op dat het Picanto lekker pittig rijdt. Oftewel we gaan soms iets te hard. Ingo roept rechtdoor maar ik vergeet even dat de andere weg ook rechtdoor rijdt dus ik ga rakelings langs een man. Mmm, even rustiger aan. Even de co piloot gevraagd en die zei wel ‘als ik zo zou rijden had ik de hele tijd commentaar gehad!’ En daar heeft hij een punt. Dus Brietje gaat wat rustiger rijden.

Op het strand lopen kippen en kuikens, ook leuk maar ik had een varken grappiger gevonden. En er is een haan die niet snapt dat je ‘s ochtends de boel wakker moet kukeleku’en en niet de hele dag door. Maar verder hebben we een chille middag.

Vanavond hebben we afgesproken met Gerard bij de Gouverneur. Ik heb samen met Gerard gewerkt in Den Helder en hij is in de zomer deze kant op verhuisd. Zo leuk om hem weer te zien en zijn verhalen te horen! We hebben uitgebreid getafeld en genoten van het eten, de setting en zijn gezelschap. Tegen tienen wandelen we terug de verlichte Pontjesbrug over richting hotel. Het was een mooie dag.