Barcelona 2020

No feel good Friday

Het is vrijdag en vandaag komen de monteurs voor de airco. Ik werd midden in de nacht al wakker met een gigantische hoofdpijn. Ik probeer deze vakantie af te kicken van de paracetamol. Ik heb zo vaak hoofdpijn dat dit deels ook komt door te veel pijnstillers, paracetamol. Het is een uitdaging. Zeker met warm weer. Maar goed, ik heb de halve nacht wakker gelegen en tegen 12.00 uur is het nog niet weg en ik geef me gewonnen. De eerste paracetamol in twee weken. Ik vind het wel goed.

Ondertussen zijn die twee mannen al een tijdje in de weer. De mannen zijn beiden denk ik 1,50 m hoog en de airco hangt op ongeveer 2,50 m hoogte. Ze moeten met ladders en stoelen aan de gang. Ze krijgen de airco in de slaapkamer aan de praat maar die in de woonkamer niet. Er zitten ondertussen allemaal zwarte vegen op de muur, de stoel etc. En ik kijk bok chagrijnig toe maar dat komt omdat ik pijn in mijn hoofd heb. En ik het nieuws een beetje heb gevolgd en het ziet er niet goed uit. Net nu Els, Jade en Luna zouden komen, lijkt het erop dat er maatregelen worden genomen i.v.m. Corona uitbraken. We kijken op alle sites en worden, goed bedoeld, door iedereen in Nederland geïnformeerd. De Nederlandse media schijnt beter te weten wat er in Barcelona aan de hand is. Zij hebben het al over dat ´Barcelona op slot gaat´ terwijl er hier nog steeds gesproken wordt over maatregelen. Maar leuk is het niet. Ik heb de meiden inmiddels voorzichtig geïnformeerd.

Om 15.15 uur is de airco van de muur gesloopt en zijn de mannen de deur uit en is mijn hoofdpijn minder. Yeah! We gaan eerst uitgebreid lunchen. We zijn natuurlijk net terug en hadden nog geen boodschappen gedaan dus het ontbijt was een beetje sober.

Op naar de Vietnamees. We hebben een heerlijke noodle salade, phoritto (gewoon een burrito maar dan op z’n Vietnamees) en om te proberen nog iets anders waarvan ik de naam kwijt ben. Gekruid gehakt met een krop sla. De sla blaadjes gebruik je als wrap en daar doe je de gehakt in. Dippen in een soort soya saus en klaar. Daarna lopen we naar El Corte Inglés voor een wijnrek, langs de Rituals en als laatste langs het winkeltje waar we lampjes voor buiten kunnen kopen. Ik wilde ook nog kijken voor van die stoeltjes voor op het strand aangezien die lamzac niet echt een succes is. Ingo en ik hebben ooit in Santa Barbara van die strandstoeltjes meegekregen die je als een soort rugzak op je rug kunt dragen. Dat lijkt me handig als je naar het strand fietst. Op de 8e verdieping van El Corte Inglés hebben ze wel wat maar niet wat we zoeken. En bij de Decathlon ook niet. En het is bloedheet als je zo door de stad loopt. Voordeel is wel dat het hartstikke rustig is. Eerst maar naar huis.

In de avond nadat we alle sites weer bekeken hebben, wandelen we naar het strand en drinken daar wat. Hier is het wel druk maar niet op een manier dat ik er ongemakkelijk van word. In het centrum van Alkmaar is het drukker. Maar goed daar gaat het niet om. We eten later wat tapas bij Sensi Gourmet, wel een leuke tent.

Dit gaan we thuis ook een keer maken