Travel

Op zoek naar varkens

Het is 4.30 uur en ik ben wakker. Da’s onhandig. Ik app wat en probeer weer verder te slapen. We zijn om 06.30 uur klaar wakker. Ik heb foto’s gezien van een strandje waar af en toe wilde varkens komen zwemmen. Dit is onze kans denk ik! Dus we nemen wat fruit mee voor ontbijt en een flesje water en gaan rijden naar Porto Marie.

Op de wieldoppen van de Picanto zit een andere schroef die je alleen met een aparte sleutel kunt open draaien. Wel een prettig idee dat we niet ineens terugkomen en geen banden meer hebben. En of we altijd een stuurslot willen gebruiken. En niet vergeten alles uit de auto te halen. En dat we de gaten in de weg moeten mijden anders grote kans op een lekke band. O ja, rechts heeft hier geen voorrang..Da’s even wennen maar na een paar keer hardop tegen mezelf geroepen te hebben dat ik voorrang heb, gaat het wel. Je hebt hier prima wegen maar ook wegen die één grote gatenkaas zijn. Zo ook het laatste stukje naar Porto Marie. Dan komen we bij een hek en blijkt het strand nog gesloten. Huh? Dat zijn wij natuurlijk helemaal niet gewend. Dus hobbelen we weer terug en gaan naar Daaibooibaai. De naam alleen is al leuk. Het is nog voor 08.30 uur maar het is druk. Met alleen locals die vrachtladingen eten uitstallen op tafels en gezinnetjes die aan het zwemmen zijn.

Nu eerst ontbijten. Met achtergrond muziek. Een groep Antilianen zingt prachtige gospelmuziek! Misschien geen tijd gehad voor de kerk vanochtend? Hoe dan ook, leuk om te ervaren. Ingo snijdt de gele passievrucht open. De eerste gaat nog. Maar die twee daarna zijn zo zuur dat ik er kippenvel van krijg! Ik spoel het weg met lauw geworden water. Brrrr.

Na een uurtje gaan we kletsnat, zittend op een handdoek, op weg naar Porto Marie want ik wil varkens spotten. Als we om 09.35 uur aankomen, is de parkeerplaats al redelijk vol! Hoe dan! En het is gewoon een hip strand met restaurant, duikshop etc. Wel een prachtige baai maar zeker niet het beeld wat ik voor ogen had. Ik zag mezelf al zwemmen met een varken op een verlaten of in ieder geval een rustig strandje! 

Verder ga ik thuis toch eens navragen of ik geen Curaçaose voorouders heb. Mijn model past hier prima. Sterker nog, ik val hier best wel mee. Heerlijk om al die dames met ronde vormen te zien. Ik heb niet het idee dat men hier met #bodypositive bezig is. Ik denk dat ze hartstikke bodypositive zijn! Show die curves! En gelijk hebben ze!

Na de lunch gaat Ingo nog even snorkelen. Ik lees een boek. Wat is het heerlijk. Ik blijf nu wel in de schaduw omdat ik er anders vanavond uitzie als een gekookte kreeft.

Als ik thuiskom en we wifi hebben, zie ik dat ik een berichtje heb van de Ministry of health. Hoe het gaat en wat je moet doen als je klachten hebt. Toch wel heel netjes. In de auto hoorden we het nieuws. In Nederland gaat het nog niet de goede kant op. Wat een impact heeft Corona ook op iedereen en alles!

2 Reacties