Travel

Piemel promenade

We zouden vanuit Maastricht naar Lyon en dus had ik maar een nachtje Maastricht geboekt. Toen ik twee nachten wilde bijboeken, was het Kaboom hotel al vol. Dus moesten we de volgende dag de spullen weer inpakken en vertrokken we richting het Student Hotel. Dit is gevestigd aan de andere kant van Maastricht in het oude Sphinx gebouw (van de wc’s en wastafels). Het heet Student Hotel omdat in het andere deel van het gebouw studenten gehuisvest zijn. En wat een leuk hotel is dit! Ook weer heel anders qua inrichting. En met een duidelijke boodschap: spread the love….. Goed plan! Dat condoom hebben we maar gelaten voor wat het was.

We zijn er al vroeg en kunnen meteen naar de kamer. Dat treft want dan kan Ingo lekker wielrennen. Je moet weten dat we op het laatste moment bij mijn vader (die alles bewaart en dus ook alles heeft) een fietsdrager hebben geleend. Ingo moest even aan het idee wennen en ik wilde hem bijna pesten door te zeggen dat ik twee matching crèmekleurige afritsbroeken had gekocht met rode ANWB regenjassen! Maar goed mijn fiets en Ingo’s racefiets zijn mee. Omdat we vanavond chique uit eten gaan met vrienden M. en P. en ik werkelijk niks gekleed, flatterend of vrouwelijks in mijn koffertje heb zitten, waag ik me Maastricht in. Daar was ik gauw klaar mee, veel te druk. Maar op de valreep een keurige blauwe jurk gekocht en zo’n tuttentasje (ik heb alleen een rugzak mee) voor 3,95 van het Kruidvat. Bri is er klaar voor. Als Ingo weer terug is, ga ik even een elektrische fiets regelen en kunnen we op pad.

We kunnen….

Dat bleek helemaal niet makkelijk want heel Maastricht was uitverkocht. De enige die nog een fiets had, was een man in Walem. Dus de fiets weer op de auto en richting Wamel. Van daar zijn we richting Chateau St. Gerlach gefietst. Daar in het toilet mijn korte broek verwisseld voor een blauwe jurk en klaar was ik. Wat een prachtige omgeving. Zeker omdat het prachtig weer was en we buiten konden eten. Het was een top avond!

Op vrijdag wordt er 36 graden voorspeld. Alles leuk en aardig maar om met 36 graden te fietsen of door een veel te druk Maastricht te lopen, lijkt me niks. Ik boek Thermae 2000 in Valkenburg. Dit wordt een dagje liggen op een bedje, blogjes schrijven en zwemmen. Geen haar op mijn hoofd dat ik me in de sauna waag gedurende corona. En halleluja het is een badkleding dag. We mogen om 11.00 uur inchecken en fietsen die kant op. Ik zie een mooi plekje in de schaduw. Maar om nu de hele dag tegen een boom aan te staren. We zoeken even verder. En ja hoor, een prachtige plek die uitkijkt over het dal. Hier komen we de dag wel door. Als ik om me heen kijk, zie ik wel veel bloot. Maar goed, ik kijk uit over het dal dus stoor me er niet aan. Het is bloedheet dus vooral rustig blijven ademen. Dan word ik aangesproken. Mobiels mogen niet gebruikt worden en dit is een gebied waar je alleen bloot mag liggen. Ik twijfel even.. (niet) en we moeten ergens anders een plekje zoeken. Maar tegen die tijd is er weinig keus meer. Dus liggen we bovenop het dak van de sauna met uitzicht op het blote billen terrein. Sterker nog het lijkt hier wel de piemelpromenade. Ik lig recht tegenover het pad wat van de ene naar de andere kant gaat. En er zwabberen steeds meer piemels voorbij. Ik raak toch een beetje afgeleid. Het is namelijk warm waardoor ze, vermoed ik, allemaal wat slap gaan hangen. Ik denk dan toch, doe er ff een handdoekje voor maar nee. Kennelijk is kaal de trend, tenminste dat viel me op. Maar opgewonden raak ik er niet van. En in je nakende kont een drankje bestellen, vind ik toch wat ongemakkelijk. Dan komen er ook vrouwen voorbij met van die treurtieten, hangbuiken etc. En dat is precies de reden waarom ik in badkleding loop. Maar goed, leef en laat leven dus als zij het prettig vinden, wie ben ik om er wat van te vinden. Maar voor de lunch bestel ik zeker geen hotdog!