Travel

Schildpadden en leguanen

We gaan onderweg ontbijten omdat in ons hotel het ontbijt pas om 09.00 uur geserveerd wordt. Bij ‘de Dames’ hebben ze allemaal lekkere sapjes, gezonde  ontbijtjes en zelfs vegan opties. Dan door naar playa Grandi bij Westpunt. Dat is een kilometertje of 35 rijden. Lijkt dichtbij maar gezien de wegen doen we er best lang over. Dan zien we bordjes die wijzen naar Boca Tabla en dat herken ik. Ik ben hier (Curaçao) 20+ jaar geleden meerdere keren geweest. Het is nu een park: Shete Boka park en nadat de entree hebben betaald gaan we lopen naar het eerste uitkijkpunt. Het zweet loopt over onze rug want het is bloed en bloedheet. Met de auto gaan we naar Boka Pistol. Ik waan me even in de gevaarlijkste wegen ter wereld want er zitten geulen en gaten in het zandpad die geschikter zijn voor een 4×4 dan een Picantootje. Het water schiet hier omhoog en klapt tegen de kant aan. Een mooi gezicht!

We rijden naar Playa Westpunt waar veel zeeschildpadden zijn. Het is een kiezelstrand dus om echt te chillen is het niet. Maar vanaf de steiger zien we ze al zwemmen (en een hoop snorkelaars). We huren een set snorkels, smeren ons in met factor 70 en nemen de GoPro mee. Tom heeft uitgelegd hoe het werkt maar zonder leesbril en vanachter een duikbril en met zoutwater in mijn ogen, is het een uitdaging!

Wat een rust stralen die zeeschildpadden uit, ze zweven door het water. Een prachtig gezicht. Af en toe steken ze hun koppie even boven water. 

We springen weer in de auto en rijden naar Grote Knip baai. Onderweg gaan we eerst wat eten bij een tentje met een mooi uitzicht op de baai. Ik zit heel ongemakkelijk te eten want er is een leguanen voederplaats blak naast de tafel. En als ik ergens de zenuwen van krijg…. Meteen even een wifi code gevraagd zodat we kunnen lezen wat de nieuwe corona maatregelen zijn. Pfff, wat we al verwachten, wordt waarheid. Maar ik denk dat er weinig andere opties meer zijn.

Hier merk je ook dat veel winkels dichtblijven, restaurants ook. Die hebben het vast niet overleefd. Er liggen twee enorme cruise schepen van de Holland America Line buiten aan de kade en nog drie binnen. De bemanning is aan boord maar gasten niet en varen mogen ze ook niet. Dus Curaçao mist ook een enorme stroom van toeristen.

We willen eigenlijk ook even kijken bij landhuis Knip. Hier is ooit een slavenopstand begonnen. En er wordt verteld over de slavernij op Curaçao. maar helaas is het gesloten. We rijden door maar Grote Knip. Wat een prachtige blauwe zee en wit strand! We springen meteen de zee in. Het is zo warm dat we de hele middag niet meer onder de parasol vandaan komen!

Onderweg zien we nog een klein slavenhuisje. Met prachtige bloemen ziet het er schattig uit terwijl de werkelijkheid natuurlijk in en in triest was.