Catalonië

Slow travel

We doen het rustig aan, we worden wakker zonder wekker en starten langzaam op. En we zijn de shampoo en badschuim vergeten. Dus we gebruiken die kleine flaconnetjes van het hotel. Ik moet lachen om Ingo. Die staat onder de douche en vraagt welke kleur de shampoo is. Ik heb eerder gedoucht en kan zonder leesbril echt niet zien of er doucheschuim of shampoo op staat dus weet ik veel wat ik gebruikt heb en wat precies wat is. Ik ben al blij dat ik mijn benen niet met de conditioner heb ingesmeerd in plaats van de bodylotion. Daarna volgt de volgende uitdaging, mascara en oogpotlood opdoen zonder vergroot spiegel. Ik doe maar wat op gevoel en kan pas als ik mijn leesbril opzet, zien of ik goed gegokt heb. Dan smeert Ingo mijn rug en mijn nek in want de hele boel staat stijf en dan kan dit antiek naar buiten! Maar buiten stuit ik op het volgende. Ik maak foto’s maar meestal heb ik mijn zonnebril op. Dus ook dat gebeurt grotendeels op de gok want tegen de tijd dat ik mijn leesbril op heb om een foto te maken, is het momentum ook voorbij! Kortom Jul is op vakantie en ik zeg bewust Jul omdat ik Ingo niet voor Jut wil uitmaken. Of is Jut nu het meisje?

Op naar het Alexandra Aparthotel in Tarragona. We rijden richting Tarragona en ik blijf me verbazen over de uitzichten. Eenmaal aangekomen, zetten we de auto voor het hotel en willen eerst de koffers neerzetten. Wat een trieste aanblik. En wat een oude jaren ’70 uitstraling. En ik vraag aan Ingo of hij z’n verkering ook heeft uitgenodigd want er staat een extra bed. Het tweepersoonsbed ik keihard. Er liggen twee zakjes met een cakeje, broodje en een zakje gevuld met oploskoffie. Met een beetje mazzel zit er een bolletje cocaïne in en kunnen we voor dat geld leuke dingen doen. Even serieus, waarom liggen er niet gewoon van de Nescafé sticks? En ik zie overigens niets waarmee je die koffie zou kunnen zetten. Dus als de sodemieter naar buiten en de stad verkennen en een cortado te scoren.

Tarragona is een Romeinse stad die gesticht is in de 3e eeuw voor Chr. Dat zie je terug in de opgravingen en Romeinse overblijfselen als het amfi theater. De smalle straatjes zijn prachtig en de straten zijn ingelegd met keien. Ook een mooie versierde gevel komen we tegel. Het is echt een mooie stad met veel historie en dat op maar een uurtje van Barcelona.

Als we bij het pleintje van de Ajuntament zijn, zien we een leuk plekje bij Sal Rica. Zijn doen een bierproeverij van zes biertjes die gebrouwen zijn door San Miguel. We eten er drie tapas bij; gevulde ravioli met walnoot, gefrituurde aubergine en gehaktballetjes. En het was heerlijk! Een aanrader als je ooit in Tarragona bent.

4 Reacties

 • Wanda Kuin

  Wat leuk om jullie avonturen weer op deze manier mee te kunnen beleven Bri! Ik lig echt in een deuk af en toe, ik hoor je praten haha. Mooi rondje doen jullie, prachtige foto’s ook. En herkenbaar, al die mensen met mondkapjes onder hun kin. Barst het hier op Zakynthos ook van :-p Veel plezier nog!

  • BloggerBri2020

   Hoi Wanda, volgens mij hebben jullie ook een prachtige trip gemaakt. En dat blauwe water! Ik kan niet wachten om jullie verhalen te horen en weer bij te kletsen. Geniet nog lekker samen!

 • JOOP Rimann

  Bri,
  Die foto met dat vat en die half openstaande deur is een mooi schilderprojectje voor Danielle.
  Die wandschildering is ook perfecto.
  Osu Pa