Alkmaar

Van wal steken

Luna komt als eerste beneden en doet verhaal van de nacht. Slapen op een luchtbed is geen feestje. Dan zijn ook Jade en Els er. Lang verhaal kort, echt goed geslapen hebben we niet. Maar het wordt een mooie dag en die begint nu. We lopen naar Stadsstrand de Kade. Dat ligt vlakbij en ze hebben heerlijke koffie en ontbijtjes. We worden door een vrolijke knul bediend en genieten van de eerste ochtendzon.

Daarna lopen we nog even de stad in en gaan af en toe een winkel in. Ik denk dat ik wel tien keer mijn handen gedesinfecteerd heb. Maar verder merk je weinig van Corona en al helemaal niet van de 1,5 meter afstand. Na de koffie lopen we naar huis en als we allemaal een korte broek aan hebben en wat voor de lunch in een tas hebben gegooid, gaan we naar de bootjes verhuur. Ook die zit om de hoek. We kunnen van 14.00 uur tot 18.00 uur varen.

Jade krijgt uitgelegd hoe de motor werkt en dan steken we van wal. Af en toe hebben de meiden wat stress met varen want we zijn niet de enigen die op het water zijn. Maar het moet gezegd, het gaat prima en we toeren zo de grachten van Alkmaar af. We leggen aan in het zonnetje en eten nog wat crackers met humus en guacamole. En dan moet de motor gestart worden. Dat blijkt niet zo makkelijk! Luna komt niet meer bij van het lachen maar als ook zij het probeert, is Jade degene die lacht. Dan probeert Els het en de motor gaat zowaar in een keer aan. En zo varen we heel Alkmaar door, van de leuke grachtjes in de binnenstad tot de vaartjes die achter huizen met prachtige tuinen loopt. Maar dan moet er een naar het toilet. We besluiten om richting het Standstrand te varen want daar is een steiger. Als we aanleggen (en dat is best een dingetje want er staat enorm veel wind) moeten we de boot vastmaken. En dan zegt Jade iets waardoor ik echt niet meer bij kom van het lachen: ‘Hoe gaat de palingsteek ook alweer’. Ik zei ‘laat opa het maar niet horen want het heet de paalsteek’. Maar hoe die ook alweer moet, weten we beiden niet. Na een koffie to go en piespauze willen we weer weg. Het is een heerlijke middag! Op de terugweg halen we onze bestelling op bij Oogst. Heerlijke gezonde wraps en salades.

Wat een leuke tocht